Vanliga frågor

Varför har AutoUncle en prisvärdering?

Informationen om bilens prisvärdering gynnar både köpare och säljare och gör marknaden mer öppen:

 • Om du är köpare kan du på så sätt försäkra dig om att säljaren har listat sin bil till ett rimligt pris.
 • Om du är säljare kan du använda informationen för att sätta ett rättvist pris på din bil och sälja den snabbare.

Hur beräknar AutoUncle vad bilen borde kosta?

Prisvärderingen för varje bil fastställs genom en statistisk jämförelse av bilen och dess pris med liknande bilar på den aktuella marknaden. AutoUncle uppdaterar sina värderingar regelbundet för att se till att prisvärderingarna är så korrekta och aktuella som möjligt.

Prisvärderingarna baseras på liknande bilar till salu och tar hänsyn till mer än 100 potentiella faktorer.

Förteckning över nyckelfaktorer som AutoUncle använder för att beräkna prisvärderingen:

 • Bilmärke
 • Modell
 • År
 • Kilometerstånd
 • Version
 • Motorstorlek
 • Bränsletyp
 • Hästkrafter
 • Karosserityp och dörrar
 • Växeltyp
 • Ytterligare tillval som luftkonditionering, xenonljus etc.
Läs mer här

Jag har hittat en bil som inte är värderad - vad betyder det?

AutoUncle kan endast betygsätta bilar där viktiga uppgifter som årsmodell, körsträcka, karosserityp, motorstorlek, växel och utrustning är tillgängliga. Dessutom väljer AutoUncle att inte lägga till en prisvärdering i de fall där uppgifterna om bilen är misstänkta eller analyserade för att ligga utanför det normala intervallet för liknande bilar. Ett exempel är en bil med 600 hk där alla andra liknande bilar på marknaden har mindre än 200 hk. Slutligen kan vissa sällsynta bilmärken och modeller, veteranbilar, klassiska bilar och vissa typer av nyttofordon där utbudet på marknaden är mycket begränsat inte heller värderas.

Varför ger AutoUncle bilar låga betyg?

AutoUncle's marknadspris är ett uttryck för vad bilens pris borde vara jämfört med liknande bilar som är till salu på den aktuella marknaden med tanke på de uppgifter som finns tillgängliga i online-listan. Om en bil har ett lågt betyg betyder det att det finns andra liknande bilar på marknaden med ett bättre pris.

AutoUncles värdering - kan jag få det priset för min bil från en återförsäljare?

Nej, AutoUncles marknadsvärdering speglar vad bilens pris bör vara, jämfört med vad liknande bilar är till salu för på den aktuella marknaden.

Om du säljer din bil eller byter in den till en återförsäljare, kan du inte förvänta dig att få ett pris som motsvarar AutoUncles marknadsvärdering. Marknadsvärderingen är beräknat på bakgrund av försäljningspriserna.

Kom ihåg att förhandlaren kommer att ge garanti, förbereda bilen och även gå med förtjänst på bilen.

Kan värderingen vara felaktig?

Värderingen kan vara mindre exakt i fall där antalet liknande bilar på marknaden är lågt. Dessutom kan prisvärderingen bli felaktig om fel utrustningsversion, årsmodell eller liknande anges i listningen. Därför är det alltid en bra idé att dubbelkontrollera de uppgifter som anges i listan med återförsäljaren eller säljaren av bilen.

Tycker du att AutoUncle's värdering är fel för en viss bil?

Skicka ett mail till handlare@autouncle.com så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Om AutoUncle

AutoUncle skannar och värderar dagligen mer än 10 miljoner begagnade bilannonser i 12 europeiska länder för att tillhandahålla uppdaterade marknadsbaserade prisvärderingar som dagligen hjälper miljontals konsumenter och yrkesverksamma att fatta bättre beslut när de köper och säljer bilar.