FAQ om AutoUncle

Vad betyder det när AutoUncle säger: "Den borde kosta"?

Vad bilen borde kosta representerar vad bilen, jämfört med andra liknande bilar på marknaden, bör säljas för.

AutoUncles värdering - kan jag få det priset för min bil från en återförsäljare?

Nej, AutoUncles marknadsvärdering speglar vad bilens pris bör vara, jämfört med vad liknande bilar är till salu för på den aktuella marknaden.

Om du säljer din bil eller byter in den till en återförsäljare, kan du inte förvänta dig att få ett pris som motsvarar AutoUncles marknadsvärdering. Marknadsvärderingen är beräknat på bakgrund av försäljningspriserna.

Kom ihåg att förhandlaren kommer att ge garanti, förbereda bilen och även gå med förtjänst på bilen.

Hur beräknar AutoUncle vad bilen borde kosta?

AutoUncle använder en algoritm som kallas AutoScore, som läser in faktauppgifterna i bilens annonstext, som årgång, km, motorns storlek och utrustning. Baserat på dessa siffror beräknar AutoScore, vad bilen ska kosta i förhållande till andra jämförbara bilar på marknaden.

Läs mer här

Jag har hittat en bil som inte är värderad - vad betyder det?

AutoUncle kan bara värdera bilar, där den viktigaste informationen om årgång, körsträcka, biltyp, motorstorlek, växling och utstyrsel finns tillgänglig. Vi utvärderar inte bilar som är till salu som ett hyresavtal eller erbjuder finansiering, eller som inte är registrerade. Vissa ovanliga märken och modeller, kan vi inte värdera om tillgången är starkt begränsad.

Varför kan jag inte hitta bilar äldre än 1950 eller för mindre än 1 000,00 kr på AutoUncle?

Bilar från före 1950 och bilar under 1 000,00 kr finns inte på AutoUncle. Det beror på att dessa bilars pris till övervägande del är beroende av bilens skick, som man inte säkert kan läsa ut ur bilen sakliga information om årgång, körsträcka, motorstorlek, utrustning etc. Det är en förutsättning för att ge bilen en AutoScore, att uppgifterna i annonsen har stor betydelse för priset.

Hur exakt är AutoUncles värdering av priset?

AutoUncles värdering av priset är korrekt, men beror på kvaliteten av informationen i annonstexten. Det innebär att om annonstexten är mycket ofullständig eller felaktigt, kan värderingen vara avvikande.

Hur lägger jag ut min bil till försäljning på AutoUncle?

Du kan inte lägga ut din bil till försäljning direkt på AutoUncle. Men om du lägger ut den till försäljning på blocket.se, bilgaraget.se, bytbil.se eller liknande sidor, så hittar vi den. Det tar vanligtvis 1-2 dagar från att du lägger upp din bil tills du hittar den på AutoUncle.

Varför kan jag inte hitta den bil jag vill sälja på AutoUncle?

Det finns tre skäl. Antingen har du lagt upp bilen till försäljning inom det sista dygnet och vi har inte hunnit hitta den. Alternativt kan det vara så att det saknas viktig information (t.ex. priset, km, årgång etc.) i annonsen, som gör att den inte går igenom AutoUncles kvalitetskontroll. Så kontrollera att du har uppgett rätt årgång, km, pris och utrustning i annonsen. Alternativt kan det vara så att din bil är en van/skåpbil eller för försäljning utan registreringsavgift. AutoUncle omfattar endast personbilar och bilar med registrering.

Hur lång tid tar det innan min bil syns på AutoUncle?

Normalt 1-2 dagar efter att du har lagt upp annonsen på en annan sida.