-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera även

Mitsubishi – Prisjämförelse för begagnad Mitsubishi

  Om Mitsubishi

  Det japanska märket har lyckats undgå lågpris-stämpeln som många andra asiatiska bilar har. En anledning till detta är att de faktiskt tillverkar kvalitetsbilar där det är svårt att sätta ett finger på körglädjen och köregenskaperna. Mitsubishi Evo är ett välkänt namn inom rallysporten.

  De har tillkännagivit att de miljövänliga bilarna, så som Mitsubishi iMiEV, framöver ska utgöra en större del av deras urval.

  Läs mer om Mitsubishi

  Alla Mitsubishi modeller

  Mitsubishi Colt

  Colt sticker ut från konkurrenterna med att den har den största kupén i klassen. Det gör att det finns utrymme till barnsäten och gott om benutrymme för vuxna. Totrs bensinmotorn kör den långt på varje liter och med sin ClearTec-teknologi har den klassens lägsta CO2-utsläpp.

  Om man hittar en begagnad Colt Elegance får man samtidigt klassens längsta extrautrustningslista med på köpet. Att de dessutom ofta är billigare än alternativen talar också för deras fördel.

  Den finns i tre olika motorstorlekar; 1,1, 1,3 och 1,5. Automatväxel finns endast i mittenstorleken. En begagnad Colt 1,3 har bra köregenskaper och klarar en motorväg bättre än de flesta andra bilar i samma klass. Om man letar efter en konkurrent till en Peugoet 207CC är en begagnad Mitsubishi Colt Cabriolet, s.k. ”CZC” ett bra val. Den fås med vanlig 1,5-motor och en turboversion. Det nedfällbara taket är i metall, vilket gör att den klarar höga hastigheter bra och ger ökad säkerhet.

  Därutöver har en begagnad Mitsubishi Colt begränsade oväntade reparationskostnader. De flesta ägare nämner däckskifte och bromsar som de vanligaste orsakerna till verkstadsbesök.

  Mitsubishi Lancer

  Den nuvarande Lancer-generationen sträcker sig tillbaka till 2008 och finns i bensin- och dieselvarianter. Det kan löna sig att leta efter modeller från 2008 och framåt, då de det året gjorde ett rejält ansiktslyft på denna modell. Det gjordes bland annat designmässiga ändringar, förbättrade köregenskaperna och lades till en lång lista extra finesser som medverkar till att göra en begagnad Lancer till en attraktiv begagnad bil i sedan-klassen.

  Likaså har de mekaniska delarna blivit finjusterade, axelavståndet har gjorts längre och en aning bredare. Detta bidrar till förbättrade köregenskaper och att man får mer respons av styrningen.

  Mekaniken hos en begagnad Lancer av nyare modell är av högsta kvalitet. På 2009 års modell är växlingen mer precis, och koppling och styrning är inställda på ett sätt så att ingen kan bli besviken. Även sätena är bekväma, också på längre turer. Man ska dock vara uppmärksam på att ratten endast kan justeras i höjdled, och inte på längden. Både SportSedan och SportBack-versionerna finns i 1,6 och 1,8 motorstorlekar, och SportBack finns i en Intense-modell, där man får turbo med på köpet.