Årsmodell
kr.
Km
Drivmedel
Växellåda

2 010 begagnade VW Passat blev prisjämförda

2 010 begagnade VW Passat blev prisjämförda

Från Bytbil, wayke.se och 125 fler

Utvalda erbjudanden

autouncle-certified

Priskontrollerat av AutoUncle

Superpris

Bra pris

Marknadspris

Lite dyr

Dyr

Utvalda erbjudanden

Utvalda erbjudanden

Utvalda erbjudanden

autouncle-certified

Priskontrollerat av AutoUncle

Superpris

Bra pris

Marknadspris

Lite dyr

Dyr

VW Passat är den bästsäljande elektrisk medelstor till stor familjebil i Sverige

VW Passat ger hög körkomfort och designen har fått olika utmärkelser. var och en kommer antingen från en onlinemarknadsplats eller en återförsäljarwebbplats. Priset varierar beroende på modell, allt från 4 500 SEK för det billigaste alternativet till 444 900 SEK för den nyaste, mest välutrustade modellen.

PASSAT B8, den senaste generationen av VW Passat, introducerades 2015, och modellen kommer i följande utrustningsvarianter/trimnivåer:

När man jämför priserna på begagnade VW Passat är det viktigt att du endast jämför med priser av bilar med en liknande motor och utrustning. Om inte, skulle du kunna komma fram till ett felaktigt beslut angående vilken bil som du vill köpa.

För att vara specifik, den dyraste utrustningsvarianten, vid namn GTE (genomsnittlig pris 346 674 SEK), är 20% dyrare än den lägst prissatta varianten, Sport (genomsnittligt pris på 231 129 SEK), så du kan spara ett genomsnitt på 115 545 SEK genom att välja den billigaste varianten. Normalt,är avskrivningenhögre för den dyra utrustningsvarianten vid köp av en ny VW Passat, eftersom återförsäljarna inte värderar utrustning på samma nivå vid återförsäljning av bilen.

VW Passat överträffar liknande bilar i bränsleeffektivitet

En vanlig medelstor till stor familjebil i Sverige har en förbrukning på 52 liter per 100/km, men den senaste generationen av VW Passat överglänser genomsnittet med ett genomsnitt på 5 liter per 100/km.

För att välja rätt bränsletyp måste du ställa dig själv följande frågor: Hur många mil kör du under en vanlig vecka? Tar du många korta resor, eller brukar du köra långa sträckor? Om det är kortare resor kan du överväga hybrid, eller bensin bil.

Om du ofta kör längre sträckor och gillar att åka på bilresor, då passar förmodligen Diesel bäst för dina behov. Tänk på att dieselmotorer med höga utsläpp har förbjudits att komma in i städer i en rad länder.

AutoUncles utbud av VW Passat tillgängliga efter bränsletyp:

  • Diesel: 606 bilar - snittpris på 218 954 SEK
  • Elhybrid: 288 bilar - snittpris på 323 553 SEK
  • CNG: 196 bilar - snittpris på 337 813 SEK
  • Bensin: 118 bilar - snittpris på 284 152 SEK

Kombi är en populär kroppstyp för VW Passat

Urval av VW Passat ar till salu på AutoUncle efter kroppstyp:

Kombi är favoritkroppstypen bland förare av VW Passat Kombi eller stationsbilar är populära bland svenska konsumenter. De kombinerar oklanderliga köregenskaper med den enkla fördelen med utrymme. Stationcars, stadsjeepar och MPV tenderar att vara populära bland aktiva familjer.

Volvo V60 är ett populärt alternativ till VW Passat

Trots att VW Passat är mest populära bilen i sitt segment har den några konkurrenter.

Den bästsäljande medelstora till stor familjebil förblir Volvo V60. För tillfället finns det 2 851 av dessa bilar till salu i Sverige med ett genomsnittligt försäljningspris på 358 000 SEK.slutligen Audi A4 är den 3:e mest populära. Det finns för närvarande 1 103 av dessa bilar till salu i Sverige. BMW 320 är den 4:e mest populära bilen med 1 017 bilar till salu.