Årsmodell
kr.
Km
Drivmedel
Växellåda

119 begagnade Kia Optima blev prisjämförda

119 begagnade Kia Optima blev prisjämförda

Från citiboard.se, wayke.se och 121 fler

Utvalda erbjudanden

autouncle-certified

Priskontrollerat av AutoUncle

Superpris

Bra pris

Marknadspris

Lite dyr

Dyr

Utvalda erbjudanden

Utvalda erbjudanden

Utvalda erbjudanden

autouncle-certified

Priskontrollerat av AutoUncle

Superpris

Bra pris

Marknadspris

Lite dyr

Dyr

Kia Optima översikt och historia

Funderar du på att köpa en begagnad medelstor till stor familjebil? Kia Optima har vunnit flera priser för sin design och utmärkta körkomfort. samlat från onlinemarknadsplatser och återförsäljarwebbplatser. När det gäller att bestämma priset på en begagnad bil finns det fyra huvudfaktorer: år, körsträcka, tillstånd och utrustningsvariant. Medan den dyraste modellen kan kosta runt 328 800 SEK, den billigaste modellen kan kosta så lite som 87 900 SEK.

Den senaste generationen av Kia Optima, som heter OPTIMA FOURTH GENERATION, introducerades 2016 och finns i följande utrustningsvarianter/trimnivåer:

För att hitta det bästa försäljningspriset är det viktigt att du uteslutande jämför med priser av bilar med en liknande motor och utrustning. Om inte, skulle du kunna komma fram till ett felaktigt beslut angående vilken bil som du vill köpa.

Som en guide, den dyraste utrustningsvarianten, vid namn Advance (genomsnittlig pris 279 143 SEK), är 13% dyrare än den billigaste varianten, Sport (genomsnittligt pris på 216 242 SEK), så du kan spara ett genomsnitt på 62 901 SEK genom att välja den billigaste varianten. Normalt,är avskrivningensämre för den dyra utrustningsvarianten vid köp av en ny Kia Optima, eftersom återförsäljarna inte värderar utrustning på samma nivå vid återförsäljning av bilen.

Kia Optimas bränsleeffektivitet är 13% bättre än genomsnittet för liknande bilar

Kia Optima diesel har ett genomsnitt på 4,6 liter per 100/km med dieselI jämförelse med en genomsnittlig medelstor till stor familjebil som har en förbrukning på 7.4 liter per 100/km.

AutoUncles urval av Kia Optima tillgängliga efter bränsletyp:

  • Diesel: 101 bilar - snittpris på 206 664 SEK
  • Bensin: 40 bilar - snittpris på 251 070 SEK
  • CNG: 37 bilar - snittpris på 283 057 SEK

Vi rekommenderar starkt att du tänker på dina körvanor innan du väljer mellan. Är din bil främst för pendling, eller brukar du ta den på långa vägresor? Hur många mil kör du i genomsnitt per vecka? Om du använder din bil korta sträckor eller i stan rekommenderar vi bensin bil.

Å andra sidan, om du kör många mil varje vecka, då passar förmodligen Diesel bäst för dina behov. Tänk på att dieselmotorer med höga utsläpp har förbjudits att komma in i städer i en rad länder.

En populär kroppstyp för Kia Optima är Kombi

Kombi är favoritkroppstypen bland förare av Kia Optima Kombi eller stationsbilar är populära på den nuvarande marknaden eftersom de erbjuder kombinationen av utmärkta köregenskaper och fördelen med mycket utrymme. Stationcars, stadsjeepar och MPV tenderar att vara populära bland aktiva familjer.

Utbud av Kia Optima ar till salu på AutoUncle efter kroppstyp:

Den bästsäljande färgen är Vit

Den senaste modellen av Kia Optima finns i 6 olika färger: vit, grå, svart, röd, silver och blå.

Konsumenter föredrar Kia Optima i vit, och det finns för närvarande 66 bilar i den färgen tillgängliga på AutoUncle.

Vit är den bästsäljande färgen, men tänk på att den har vissa nackdelar. För det första har vita bilar en tendens att dra till sig smuts, vilket innebär att du måste tvätta dem regelbundet för att de ska se bäst ut.

Tvåan är grå med 52 bilar tillgängliga medan den tredje mest populära färgen är svart med 32 bilar tillgängliga.

Ett populärt alternativ till Volvo V60 är Kia Optima

Den sydkoreanska bilen har flera konkurrenter i samma segment.

Den bästsäljande medelstora till stor familjebil förblir Volvo V60. Den har ett genomsnittligt försäljningspris på 358 000 SEK, och just nu finns det 2 851 av dessa bilar till salu i Sverige.Den 2:a mest populära bilen är VW Passat med 1 991 bilar till salu, och slutligen Audi A4 är den 3:e mest populära. Det finns för närvarande 1 103 av dessa bilar till salu i Sverige.

Alla regioner för Kia Optima

Alla bränsletyper för Kia Optima

Alla år för Kia Optima

Alla växeltyper för Kia Optima

Alla fordonstyper för Kia Optima

Alla variant för Kia Optima