-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera även

Kia – Prisjämförelse för begagnad Kia

    Kort fakta

  • Kia finns som kombi, halvkombi, sedan, stadsjeep och minibuss
  • De populäraste Kia-modellerna är: Cee’d och Picanto
  • Konkurrenter i samma klass är: Mazda, VW, Nissan

Om Kia

Kia har gått från att vara branschens ”underdog” till att vara ett av de mest innovativa bilmärkena på marknaden. Unik design blir förenat med goda köregenskaper.

Kia är ett bra exempel på hur Sydkorea har utvecklats till ett land som kan producera bilar som kan mäta sig med västvärldens. Kias utbud täcker alla bilklasser, de har förnuftiga priser och kvaliteten stiger med årsmodellerna. Bland annat är Kia Cee'd en stabil och väl konstruerad bil som kan konkurrera med bilar som VW Golf och kan vara det perfekta valet för en familj.

En begagnad Kia ska absolut inte undervärderas. Med bilar av alla typer kan man hitta något för varje behov och med rekryteringen av designern bakom Audi TT har Kia blivit ett märke som också rent designmässigt är på samma nivå som de större bilmärkena.

Läs mer om Kia

Alla Kia modeller

Lite mer om Kia.

Kia's bilmodeller

Med rekryteringen av den nya chefsdesignern Peter Schreyer från Audi är Kia inte längre ett anonymt bilmärke. De har skapat en design som man känner igen med bland annat en ny grill. Med en fabriksgaranti på 7 år har de slagit fast sitt namn på den europeiska bilmarknaden.

Kia Ceed

Det kan vara ett klokt beslut att överväga en begagnad Cee’d, speciellt om den är från 2009 eller nyare. Det året förnyade sig Kia på ett sätt som innebär lägre driftskostnader, bland annat bränsleförbrukningen och den gröna avgiften

Den finns i olika motorstorlekar – 1,4 till 1,6 i både diesel och bensinmotorer. Dieselversionerna kommer lätt under 0,5l/mil, medan bensin-versionen drar ungefär 0,65l/mil. CO2-utsläppet är nere på 97 g/km vilket gör den gröna avgiften mycket låg. Kombinerat med ett bra avskrivningsvärde gör det en begagnad Cee'd till ett vettigt köp.

Det är en femdörrars halvkombi som har vunnit ett flertal priser för att vara familjevänlig och pålitlig. Den har dessutom fått toppbetyg i EURO NCAP's säkerhetsvärdering.

Kia Picanto

Om man är på jakt efter en bil i microklassen är en begagnad Kia Picant ett utmärkt val. En uppdaterad version släpptes 2011, men trots statusen som nykomling lyckades den bli den 14:e mest sålda bilen i Sverige samma år.

Den är större än de flesta bilar i samma klass, vilket gör den rymligare och mer familjevänlig. Trots det är bagageutrymmet endast på 200 liter. Det kan vara problematiskt för familjer med barnvagn. Vad som väger upp för det är att kupén är mycket rymlig, speciellt på grund av att vindrutan sträcker sig på samma sätt som på en minibuss. De tunna dörrarna ger mycket plats och det är högt i tak. Dock så gör höjden att rutorna blir stora, vilket gör den till lite av ett växthus vilket kan vara en nackdel under varma sommardagar, då luftkonditionering inte är en del av standardmodellen. Styrningen är heller inte optimal.