Årsmodell
kr.
Km
Drivmedel
Växellåda

214 begagnade Mazda 3 blev prisjämförda

214 begagnade Mazda 3 blev prisjämförda

Från Bilweb, citiboard.se och 121 fler

Utvalda erbjudanden

autouncle-certified

Priskontrollerat av AutoUncle

Superpris

Bra pris

Marknadspris

Lite dyr

Dyr

Utvalda erbjudanden

Utvalda erbjudanden

Utvalda erbjudanden

autouncle-certified

Priskontrollerat av AutoUncle

Superpris

Bra pris

Marknadspris

Lite dyr

Dyr

Mazda 3 är den bästsäljande elektrisk liten till medelstor familjebil

Funderar du på att köpa en begagnad liten till medelstor familjebil? Mazda 3 har vunnit flera priser för sin design och utmärkta körkomfort. från olika återförsäljarwebbplatser och online marknadsplatser. Priset varierar beroende på modell, allt från 12 500 SEK för det billigaste alternativet till 310 000 SEK för den nyaste, mest välutrustade modellen.

Den senaste generationen av Mazda 3, som heter 3 THIRD GENERATION, introducerades 2016 och finns i följande utrustningsvarianter/trimnivåer:

När man jämför priserna på begagnade Mazda 3 är det väsentligt att du uteslutande jämför med priser av bilar med en liknande utrustningsvariant och motorstorlek. Om inte, skulle du kunna komma fram till ett felaktigt beslut angående vilken bil som du vill köpa.

För att vara specifik, den dyraste utrustningsvarianten, vid namn Cosmo (genomsnittlig pris 286 686 SEK), är 46% dyrare än den billigaste varianten, Optimum (genomsnittligt pris på 148 320 SEK), så du kan spara ett genomsnitt på 138 366 SEK genom att välja den billigaste varianten. Normalt,är avskrivningensämre för den dyra utrustningsvarianten vid köp av en ny Mazda 3, eftersom återförsäljarna inte värderar utrustning på samma nivå vid återförsäljning av bilen.

Mazda 3 erbjuder enastående bränsleeffektivitet

Den senaste generationen av Mazda 3 har ett genomsnitt på 5,6 liter per 100/km med bensinI jämförelse med en genomsnittlig liten till medelstor familjebil som har en förbrukning på 7.4 liter per 100/km.

Det finns några frågor du bör ställa dig själv när du bestämmer dig för en bränsletyp. Brukar du köra i stan eller på öppna vägar och motorvägar? Hur många mil kör du på en genomsnittlig vecka? Om du använder din bil korta sträckor eller i stan rekommenderar vi hybrid, eller bensin bil.

Men om du har en tendens att köra många mil, vi rekommenderar Diesel. Det är värt att notera att dieselmotorer med höga utsläpp är förbjudna att komma in i städer i vissa länder. Antal Mazda 3 till salu på AutoUncle efter bränsletyp:

  • Bensin: 153 bilar - snittpris på 209 260 SEK
  • Elhybrid: 56 bilar - snittpris på 267 729 SEK
  • Diesel: 36 bilar - snittpris på 123 469 SEK
  • CNG: 10 bilar - snittpris på 269 600 SEK

Den bästsäljande färgen är Grå

Konsumenter föredrar Mazda 3 i grå, och det finns för närvarande 65 bilar i den färgen tillgängliga på AutoUncle.

Smuts och lera kan vara svårt att upptäcka på grå bilar, vilket gör att bilar i denna färg generellt kräver mindre tvätt och rengöring.

Den senaste generationen av Mazda 3finns i totalt 6 olika färger: grå, röd, svart, vit, brun och blå.

Halvkombi kroppstyp är ett populärt val för Mazda 3

Mazda 3 finns i olika kroppstyper, Halvkombi är den mest populära. Halvkombi är kompakta bilar som erbjuder en fantastisk körupplevelse, för att inte tala om flexibiliteten med gott om utrymme. De är bränslesnåla och lätta att parkera, vilket gör dem populära bland människor som bor i städer.

Antal Mazda 3 ar till salu på AutoUncle efter kroppstyp:

Ett populärt alternativ till Kia cee'd är Mazda 3

Den japanska Mazda 3 har flera konkurrenter i samma segment.

Den bästsäljande liten till medelstor familjebil förblir Kia cee'd. Den har ett genomsnittligt försäljningspris på 189 900 SEK, och just nu finns det 2 083 av dessa bilar till salu i Sverige.Nästa på listan är VW Golf VII med 1 772 bilar till salu, och den 3:e mest populära är Ford Focus med 1 434 bilar till salu.

Alla regioner för Mazda 3

Alla bränsletyper för Mazda 3

Alla år för Mazda 3

Alla växeltyper för Mazda 3

Alla fordonstyper för Mazda 3

Alla variant för Mazda 3