-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera även

Fiat – Prisjämförelse för begagnad Fiat

    Kort fakta

  • Fiat finns som kombi, halvkombi, coupé, sedan, minibuss och cabriolet.
  • De populäraste Fiat-modellerna är: 500, Bravo, Panda och Punto.
  • Fiats konkurrenter i samma klass är: Hyundai, Honda, Nissan, Saab, Mini.

Lite om Fiat

Som Italiens största bilfabrikant och den nionde största i Europa är Fiat ett märke man inte ska undervärdera när man är på jakt efter en begagnad bil. Sedan Fiat grundades 1899 av en grupp investerare har Fiat producerat allt från motorer till tåg, militärfordon till luftfartyg innan de började fokusera på de personbilar man känner dom för idag.

Fiat erbjuder många spännande möjligheter som kan täcka många olika behov. Till exempel är Punto-modellen ett bra val som första bil då det är en bil som är billig att försäkra, har låg bränsleförbrukning och fungerar utmärkt då man ska ta sig från A till B.

Läs mer om Fiat

Alla Fiat modeller

Lite mer om Fiat

Bakgrund

Fiat har tidigare haft stora ekonomiska problem, men har lyckats vända runt och idag är de ett av de mest inflytelserika bilmärkena i Europa. Idag äger det Italienska bilmärket andra stora märken som Alfa Romeo, Abarth, Lancia, Maserati, Ferrari och sedan 2011 även amerikanska Chrysler.

Fiat ägs av den kända Agnelli-familjen, som bland annat också äger fotbollsklubben Juventus FC och som anses vara en av de mest maktfulla familjer i Italien idag. Den nu avlidne familjeöverhuvudet, Gianni Agnelli, var den rikaste mannen i Italien i modern tid.

Fyller många roller

Fiat kan täcka många olika slags behov, så om man vill ha en begagnad bil som är rymlig är Panda en utmärkt lösning då den som femdörrars halvkombi och högre kaross är väldigt familjevänlig, medan du samtidigt kan njuta av en förhållandevis liten bil som är lätt att manövrera.

Om du letar efter en piggare Fiat är Bravo ett bra alternativ. De har stramat åt underredet, så köregenskaperna känns mer sportiga, och den styr bättre än andra bilar i samma klass. Den är också billigare i drift än motsvarande halvkombis, framförallt dieselmotorerna.

Biltyper

Som tidigare nämnt är Fiat framförallt kända för deras kompakta och ekonomiska bilar som lämpar sig speciellt för stadskörning. De hör hemma i den mycket kompakta änden och har sällan större än 1,6 i motorstorlek. De små motorerna gör också att Fiat är en förnuftig bil till rimliga pengar. De nyare Fiat diesel-bilarna är utrustade med den så kallade MultiJet-motorn, som gör körupplevelsen behagligare, har väsentligt lägre CO2-utsläpp och gör att man kan köra lite längre per liter än vanliga dieselbilar. Om man är ännu mer miljömedveten ska man kika efter ”Natural Power”-utbudet som är Fiats hybridbilsvariant. Du kan få Grande Punto, Multipla, Panda, Punto och New Doblo som Natural Power-varianter.

Om du överväger att köpa en begagnad Fiat ska du vara särskilt uppmärksam på bilens fjädring och underrede då många har problem på just de områdena vid besiktning. Rost är också en faktor som ska undersökas noggrant innan köpekontraktet skrivs på, då speciellt Fiats äldre årgångar kan vara drabbade.