-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera även

Ford – Prisjämförelse för begagnad Ford

    Kort fakta

  • Många Ford-modeller kan fås med följande utrustningspaket: Ambiente, Trend, Sport, Ghia, ECOnetic och Titanium, varav Titanium är den dyraste.
  • Ford finns som stadsjeep, minibuss, kombi, halvkombi, coupé, sedan och cabriolet
  • De populäraste Ford-modellerna är: Ford Fiesta, Ford Focus, Ford Mondeo och Ford C-max
  • Fords konkurrenter i samma klass är: Renault, VW, Opel, Honda, Toyota og Mazda

Om Ford

Ford är ett bilmärke som tillverkar kvalitetsbilar i en prisklass som gör den attraktiv för barnfamiljer och för företag som företagsbil. I Sverige är Ford typiskt känt för modeller som Ford Mondeo och Ford Focus, men Ford är ett amerikanskt bilmärke som erbjuder många fler modeller som inte marknadsförs i Sverige. Ford är en av de mest omtyckta och rymliga familjebilarna, och utbudet på begagnatmarknaden är därför stort. Som begagnad bil är en Ford en bil där man verkligen får mycket för pengarna, en Ford är dessutom ofta billig i drift avseende reservdelar, reparationer, service och underhåll.

Läs mer om Ford

Alla Ford modeller

Lite mer om Ford

Begagnad Ford Focus

Med en rimlig prisnivå, goda köregenskaper och många olika modelltyper har den blivit en av Fords mest populära bilar i hela världen.

Den debuterade som halvkombi (ZX3), sedan (ZX4) och kombi (ZXW). Särskilt de tidiga modellerna har förändrats en del, detta kan vara värt att vara uppmärksam på när man tittar på en begagnad Focus.

En begagnad Focus kombi är på många områden bland klassens bästa. Dess köregenskaper kan liknas vid ZX3 (halvkombi), och det extra utrymmet är fördelat på ett bra sätt. Vid jämförelse med konkurrenterna Golf Variant och Astra ST så har Focus kombi en klar fördel med sin kördynamik. Halvkombimodellen har de bästa köregenskaperna mellan de olika Focus-modellerna men kombin klarar sig bra trots de extra 20 cm baktill.

Köpt begagnad ger den mycket bil för pengarna. Den är bränslesnål samtidigt som den är praktisk och rymlig. Det goda ryktet, samt 12 års rostgaranti medverkar till ett bra säljpris.

Begagnad Ford Ka

Denna bil i poloklassen bjuder på många sätt på en bättre körupplevelse än dess direkta konkurrent Fiat 500, och är ofta också högre. Den lånar sin plattform från 500, men ändringar har gjorts i underredet och styrningen som gör körupplevelsen bättre, speciellt i de nyare modellerna.

Som typiskt för denna klass, fås de olika varianterna bara i små motorstorlekar; 1,2 och 1,3, som är väl lämpade för stadskörning. Dieselversionen är mer bränslesnål, men bensinvarianten ger den bästa körupplevelsen.

Kupén kan kännas liten under längre körningar, men för vanlig stadskörning kan man inte begära mycket mer av en bil i polo-klassen. Baksätet är för litet för två vuxna, men mindre barn sitter bekvämt. Bagageutrymmet på 186 liter slås endast av Fiat Panda (206 liter) i denna klass.

Med sina små motorstorlekar, låga försäkringskostnader och låga reparationskostnader kan en begagnad Ford Ka vara ett bra val om man har en begränsad budget, speciellt om man tar med den låga bränsleförbrukningen med i beräkningarna.

Begagnad Ford Mondeo

En begagnad Ford Mondeo är sällan ett dåligt köp, oavsett variant. 2004 års modell blev utsedd till ”Årets Begagnade Bil” 2008, och som begagnad bil håller den värdet bra.

Speciellt andra generationen är körvänlig och anses vara den mest välgjorda Mondeon. Vad den saknar i komfort i jämförelse med konkurrenterna, tar den igen i renodlat körglädje. Det finns ett stort utbud av begagnade Mondeos, vilket gör det möjligt att göra en bra affär. Man får mycket bil för pengarna, och framför allt TDCI-versionen har en låg bränsleförbrukning.

Om man tittar på en begagnad Mondeo tredje generationen finns den både som 4-dörrars sedan, 5-dörrars halvkombi och kombi. Det är en stor andel av bilarna som används som firmabilar, vilket innebär att det finns många dieselbilar på marknaden. De behåller sitt värde bra, eftersom en begagnad Mondeo är populär.