-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera Àven

Honda – PrisjĂ€mförelse för begagnad Honda

    Kort fakta

  • Honda finns som cabriolet, coupĂ©, halvkombi, kombi, stadsjeep och minibuss.
  • De populĂ€raste Honda-modellerna Ă€r: Accord och Civic.
  • Hondas konkurrenter i samma klass Ă€r: Ford, Nissan, VW, Kia.

Lite om Honda

Framför allt kÀnda för deras bilar och motorcyklar har japanska Honda sedan 1959 varit ett namn som Àr svÄrt att undgÄ.

DÄ de lanserade sin Acura-modell 1986 blev de den första bilfabrikant som hade en dedikerat lyx-serie med ett eget namn.

De var det japanska flaggskeppet inom motorsport, men har med tiden utvecklats mer mot ekonomiska och familjevÀnliga bilar i mellanklassen. Den sportigaste bilen, CR-Z, har blygsamma 124 hk, liksom Type-R-versionerna och S2000-modellen produceras inte lÀngre. Trots rykten om en come-back ser det i dagslÀget inte ut som att varken en ny NSX eller en ersÀttare för den kommer lanseras inom den nÀrmaste framtiden.

LĂ€s mer om Honda

Alla Honda modeller

Lite mere om Honda

Hondas miljömedvetenhet

Deras modellprogram bestÄr, med nÄgra undantag, av smÄ och mellanstora biltyper som har en rimlig brÀnsleförbrukning. Med en lÄngsiktig plan om att utveckla bilar som slÀpper ut 30% mindre koldioxid Är 2020 jÀmfört med deras modeller 2000 har de satt miljön pÄ dagordningen och gjort det till en hörnsten i företagsplanen. De kan ocksÄ erbjuda flera olika hybridmodeller, till skillnad frÄn mÄnga andra bilmÀrken. De nya Jazz- och Civicmodellerna finns i hybridmodeller, likasÄ CR-Z och Insight.

Bilmodeller

Civic, Accord och CR-V Ă€r de modeller som flest förknippar med Honda. Accord finns bĂ„de som sedan och tourer, dĂ€r den sistnĂ€mnda Ă€r deras svar pĂ„ kombi och samtidigt Ă€r motsvarande till BMW’s 3-serie.

Som begagnad Àr Civic en modell dÀr du fÄr mycket komfort för pengarna. De har fokuserat pÄ en ljudisolerad kupé, och inte heller sÀtena eller körglÀdjen kan förnekas. De nyare Ärsmodellerna Accord-modellerna finns som dieselbilar, dÀr motorn enkelt konkurrerar med bilar som ligger flera prisklasser högre. BensinutgÄvorna har Ä andra sidan mer rÄstyrka, nÄgra av modellerna kan accelerera 0 till 100 pÄ ungefÀr 8 sekunder. Att Accord har varit den mest sÄlda bilen i USA Ätskilliga Är Àr ett tecken pÄ att det Àr en eftertraktad begagnad bil.

En begagnad Civic 5d Àr ett sjÀlvklart val om man vÀrdesÀtter en kupé som Àr intuitiv och ergonomisk. De patenterade Magic Seats ger extra flexibilitet, nÄgot som Àven mÀrks hos en begagnad Honda som har ett par Är pÄ nacken. Den Àr rymlig, med tanke pÄ priset, och om du lÀgger till körglÀdjen till det sÄ fÄr du en kompakt bil som kan konkurrera med de flesta andra bilar i samma klass. Diesel-varianten har dessutom en lÄg brÀnsleförbrukning, vilket dessvÀrre inte kan sÀgas om bensinvarianten som endast kör ca 0,65l/mil. Man ska vara uppmÀrksam pÄ att avskrivningen, speciellt hos i-CTDi-modellen kan bli en dyr affÀr om man köper den till överpris.

CR-V modellen, som finns i bÄde fyrhjuls- och framhjulsdrift, kan bÀst beskrivas som en rymligare variant av en Civic, med komfort i överflöd. SÀrskilt i 2000-modellen kan du uppleva att kupén Àr extra ljudisolerad vilket gör upplevelsen behagligare jÀmfört med de tidigare modellerna. Dock kan övergÄngen frÄn 2a till 3e vÀxeln vara lite krÄnglig i de flesta CR-V ÄrgÄngarna, och kan vara ett generellt problem med en begagnad Honda. BrÀnsleförbrukningen Àr heller inte imponerande pÄ en begagnad CR-V med omkring 0,7 l/mil.