-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera även

Honda – Prisjämförelse för begagnad Honda

    Kort fakta

  • Honda finns som cabriolet, coupé, halvkombi, kombi, stadsjeep och minibuss.
  • De populäraste Honda-modellerna är: Accord och Civic.
  • Hondas konkurrenter i samma klass är: Ford, Nissan, VW, Kia.

Lite om Honda

Framför allt kända för deras bilar och motorcyklar har japanska Honda sedan 1959 varit ett namn som är svårt att undgå.

Då de lanserade sin Acura-modell 1986 blev de den första bilfabrikant som hade en dedikerat lyx-serie med ett eget namn.

De var det japanska flaggskeppet inom motorsport, men har med tiden utvecklats mer mot ekonomiska och familjevänliga bilar i mellanklassen. Den sportigaste bilen, CR-Z, har blygsamma 124 hk, liksom Type-R-versionerna och S2000-modellen produceras inte längre. Trots rykten om en come-back ser det i dagsläget inte ut som att varken en ny NSX eller en ersättare för den kommer lanseras inom den närmaste framtiden.

Läs mer om Honda

Alla Honda modeller

Lite mere om Honda

Hondas miljömedvetenhet

Deras modellprogram består, med några undantag, av små och mellanstora biltyper som har en rimlig bränsleförbrukning. Med en långsiktig plan om att utveckla bilar som släpper ut 30% mindre koldioxid år 2020 jämfört med deras modeller 2000 har de satt miljön på dagordningen och gjort det till en hörnsten i företagsplanen. De kan också erbjuda flera olika hybridmodeller, till skillnad från många andra bilmärken. De nya Jazz- och Civicmodellerna finns i hybridmodeller, likaså CR-Z och Insight.

Bilmodeller

Civic, Accord och CR-V är de modeller som flest förknippar med Honda. Accord finns både som sedan och tourer, där den sistnämnda är deras svar på kombi och samtidigt är motsvarande till BMW’s 3-serie.

Som begagnad är Civic en modell där du får mycket komfort för pengarna. De har fokuserat på en ljudisolerad kupé, och inte heller sätena eller körglädjen kan förnekas. De nyare årsmodellerna Accord-modellerna finns som dieselbilar, där motorn enkelt konkurrerar med bilar som ligger flera prisklasser högre. Bensinutgåvorna har å andra sidan mer råstyrka, några av modellerna kan accelerera 0 till 100 på ungefär 8 sekunder. Att Accord har varit den mest sålda bilen i USA åtskilliga år är ett tecken på att det är en eftertraktad begagnad bil.

En begagnad Civic 5d är ett självklart val om man värdesätter en kupé som är intuitiv och ergonomisk. De patenterade Magic Seats ger extra flexibilitet, något som även märks hos en begagnad Honda som har ett par år på nacken. Den är rymlig, med tanke på priset, och om du lägger till körglädjen till det så får du en kompakt bil som kan konkurrera med de flesta andra bilar i samma klass. Diesel-varianten har dessutom en låg bränsleförbrukning, vilket dessvärre inte kan sägas om bensinvarianten som endast kör ca 0,65l/mil. Man ska vara uppmärksam på att avskrivningen, speciellt hos i-CTDi-modellen kan bli en dyr affär om man köper den till överpris.

CR-V modellen, som finns i både fyrhjuls- och framhjulsdrift, kan bäst beskrivas som en rymligare variant av en Civic, med komfort i överflöd. Särskilt i 2000-modellen kan du uppleva att kupén är extra ljudisolerad vilket gör upplevelsen behagligare jämfört med de tidigare modellerna. Dock kan övergången från 2a till 3e växeln vara lite krånglig i de flesta CR-V årgångarna, och kan vara ett generellt problem med en begagnad Honda. Bränsleförbrukningen är heller inte imponerande på en begagnad CR-V med omkring 0,7 l/mil.