-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera även

Nissan – Prisjämförelse för begagnad Nissan

    Kort fakta

  • Nissan finns som kombi, halvkombi, coupé, sedan, minibuss och cabriolet
  • De populäraste Nissan-modellerna är: Micra, Qashqai
  • Nissans konkurrenter i samma klass är: Honda, Toyota, Fiat, Kia.

Lite om Nissan

Japanska Nissan producerar ekonomiska små bilar, som kan mäta sig med dyrare alternativ. Liksom deras landsmän är de kända för fokus på kvalitet och pålitlighet. Deras portfolio innehåller coupéer, sedans, minibussar och stadsjeepar.

Om man är ute efter en bra affär finns det möjlighet att hitta bra priser på en begagnad Primera eller en begagnad Almera. De produceras inte längre, men de kan fortfarande vara bra köp som begagnade bilar.

Läs mer om Nissan

Alla Nissan modeller

Lite mer om Nissan

Varför Nissan

Oavsett om du har en ny eller begagnad Nissan så har du möjligheten att köpa Nissans 5* Utökad Trygghet. Den täcker reparationer, extradelar och oväntade kostnader och träder i kraft så fort nybilsgarantin löper ut.

Garantin täcker bland annat reparation eller utbyte av delar vid olycka. Därutöver omfattar paketet vägassistans i hela Europa.

Nissan bilmodeller

Nissan Micra

En egen institution inom mikrobil-segmentet, en begagnad Micra är utmärkt om man söker efter en ekonomisk och praktisk bil som lämpar sig väl för stadskörning.

Den finns både som bensin- och dieselbil, varav sistnämnda är den mest bränslesnåla lösningen med mindre än 0,5l per mil. Både diesel- och bensinutgåvorna finns i Visia- och Acenta-modeller, där man hos den sistnämnda har fler valmöjligheter för extra utrustning. 2010 års modell fick toppbetyg i NCAP's säkerhetstest, vilket går hand i hand med Nissans höga säkerhetsstandard.

Trots bilens status som microbil så är baksätet överraskande stort där två vuxna personer har gott om plats. Bagageutrymmet är på cirka 265 liter vilket är vad man kan förvänta sig av en bil i denna klass.

Nissan Qashqai

Nissans crossover är exakt vad en crossover borde vara. Den ser ut som en stadsjeep och kör som en sedan.

Dci Acenta-utgåvan drar ungeför 0,5l per mil, medan bensinversionen är aningen sämre. Det är dock en bränsleförbrukning i det lägre delarna av crossover-segmentet vilket gör en begagnad Qashqai värd att överväga.

Det kan löna sig att hålla utkik efter en 2010 års Qashqai. Det året gjordes stora förändringar på Nissans crossover, både designmässigt och mekaniskt. De utökade bagageutrymmet och kupén blev tystare. Fjädringen blev mer finkänslig så körupplevelsen blev ytterligare mer komfortabel och responsiv.

Nissan tillförde utöver det en Pure Drive-variant, en miljömärkning som endast ges till de mest miljövänliga varianter avseende både bränsleförbrukning och avgaser. En begagnad Nissan Qashqai med Pure Drive släpper ut ungefär 129 g/km CO 2.

Nissan Primera

Nissans bil i sedan-segmentet finns som fyra- och femdörrars sedan. De produceras inte längre men är fortfarande ett bra köp som begagnad bil och täcker de flesta behov för mindre barnfamiljer.

Alla tre motorstorlekar är värda att övervägas när man funderar på en begagnad Primera. 1,8-modellen har en topphastighet på omkring 190 km/t och accelererar från 0 till 100 på 12 sekunder. Även om den förmodligen inte vinner några biltävlingar är det ett utmärkt fordon när du ska ta dig från A till B. Om du har behov för lite mer kraft under motorhuven är en begagnad Primera 2,2 dCi en bra utgångspunkt. Med 136 hk passar den till motorvägskörning och dess vridmoment på de lägre växlarna ger en avslappnande körupplevelse.

Om du föredrar bensinmotorer är 2,0-modellen det rätta valet, dock är köregenskaperna praktiskt taget identiska med turbodiesel-Primeran - och den sistnämnda är väsentligt mer ekonomisk.