Garaget

Råd kring att sälja begagnad bil

Vad kan jag få för min begagnade bil?

Undgå att sälja din bil för billigt

Värderingen från AutoUncle guidar dig till att sälja din bil snabbt och till ett bra pris.

Värdera din bil gratis

Vad man kan få för sin begagnade bil är ofta en av de första frågorna som dyker upp vid försäljning av sin bil. Värdet på din bil beror på en rad olika faktorer; bilens märke, modell, motor, körsträcka och ålder är bland de viktigaste faktorerna som påverkar avskrivningen.

➝ Kolla vad din bil är värd

Vilka märken håller värdet bäst?

Vissa märken faller mer i pris än andra. Traditionella bilmärken som håller värdet bra är allmänt förnuftiga bilar så som; Skoda, VW, Opel, Kia, Toyota, Ford och Opel, men även större lyxigare bilar så som Audi håller priset väl.

Det kan finnas tillfälliga faktorer som även gör att priserna plötsligt faller. T.ex har Saabs konkurs påverkat priserna kraftigt på Saab då en oro för serviceverkstäder och reservdelar uppkom.

Kolla priser på liknande begagnade bilar till salu på AutoUncle.se

Det finns flera sätt att komma fram till en korrekt värdering av en bil. På AutoUncle hittar du alla begagnade bilar till salu som också gör det lätt att få en överblick.

Var uppmärksam på att priserna du ser på AutoUncle är utropspris, vilket inte är samma pris som du kan få hos en bilhandlare, eftersom de har en del kostnader för att göra iordning bilen, annonsera, serva och även göra vinst.

➝ Sök på begagnade bilar på AutoUncle.se – Klicka här

Hur lång tid tar det att sälja en begagnad bil?

När du har bestämt dig för hur du vill sälja din bil och kollat hur mycket liknande bilar kostar är det dags att göra upp med dig själv hur snabbt du vill sälja bilen. Våra beräkningar visar på att det finns ett direkt samband mellan bilens utropspris och hur lång tid det tar att sälja den. Många säljare tenderar till ett högt utropspris i hopp om att en ovetande person ska nappa. Vi på AutoUncle skulle dock inte rekommendera detta tillvägagångssätt.

Siffor från AutoUncle visar att du generellt kan sälja din bil 2-3 gånger snabbare ifall du sätter ett ”Bra”eller ”Superpris” än om du skulle sätta priset ”Lite dyr” eller ”Dyr”.

Siffrorna visar att en Fiat Grande Punto till ”Superpris” säljs på i snitt 18 dagar, medan samma bil satt till ”Dyr” säljs på 58 dagar. Bilen kan alltså säljas betydligt snabbare ifall man sätter den till ett konkurrenskraftigt pris.

AutoUncle rekommenderar därför att du sätter din bil till ett ”förnuftigt pris” eller bättre. Givetvis beror det på vad du är ute efter när du säljer bilen. Om du kan tänka dig att vänta och få lite mer för bilen eller om du vill få sålt bilen snabbt för att kunna köpa en ny.

Se exempel på priser för:

Läs mer om hur AutoUncle värderar bilarna här

På AutoUncle kan du se förväntade säljtider på aktuella begagnade bilar till salu, vilket kan ge en indikation på hur lång tid det kan ta för dig att sälja din bil.