-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera Àven

Audi – PrisjĂ€mförelse för begagnad Audi

    Kort fakta

  • Audi finns som kombi, halvkombi, sedan, coupĂ©, stadsjeep, minibuss och cabriolet
  • De populĂ€raste Audi-modellerna Ă€r: Audi A3, Audi A4 och Audi A6
  • Audis konkurrenter i samma klass Ă€r: BMW, Mercedes, Alfa Romeo, Volvo

Audi

Audi Ă€r ett tyskt bilmĂ€rke med hög prestigefaktor. Audi fokuserar i hög grad pĂ„ lyx, design och sportiga köregenskaper. Man fĂ„r mycket bil för pengarna nĂ€r man köper en begagnad Audi eftersom bilen typiskt sett har hög avskrivning de första Ă„ren. MĂ„nga av de begagnade Audis som Ă€r till salu (sĂ€rskilt Audi A3, A4 och A6) har tidigare körts som leasingbilar och har dĂ€rför i regel genomgĂ„tt service regelbundet och Ă€r vĂ€l underhĂ„llna. DĂ€rutöver Ă€r Audi kĂ€nda för sina Quattro-modeller som har fyrhjulsdrift (4WD). Audi har ocksĂ„ lanserat biltypen ”sportback” som betecknar sportiga och ofta coupĂ©-liknande modeller: Audi A3 Sportback, Audi A5 Sportback och Audi A7 Sportback.

LĂ€s mer om Audi

Alla Audi modeller

Lite mer om Audi

Begagnad Audi A3

A3 Àr ett alternativ till de mer traditionella halvkombierna: det Àr det enda lyxmÀrket representerat i kategorin. Det Àr ett billigare alternativ Àn en sedan, och dieselmotorn gör den till ett brÀnslesnÄlt alternativ till en hybridbil.

Liksom resten av Audi-familjen har den en bra balans mellan atletiska köregenskaper och komfort. Det mÀrks Àven pÄ en lite Àldre begagnad A3.

Styrningen dÀmpar oönskade vibrationer medan den samtidigt lever upp till den lite mer entusiastiske körarens förvÀntningar pÄ körupplevelsen. Dess största nackdel Àr att baksÀtet Àr litet. Avsaknaden av benutrymme gör att vuxna kan uppleva det som trÄngt. PÄ sportback-modellen Àr detta problem inte lika stort dÄ den Àr lite lÀngre.

Begagnad Audi A4

Det tyska bilmĂ€rkets storsĂ€ljare. I sedan-segmentet konkurrerar den med bland andra BMW’s 3-serie och Mercedes’ C-klass. Den placerar sig i mitten av gruppen med dess brĂ€nslesnĂ„la motor, Audi Quattros fyrhjulsdrift och möjlighet för versioner med högre prestanda, sĂ„som S4.

Även om konkurrenterna ofta erbjuder en sex-cylindersverion, vinner A4an mot de flesta konkurrenterna i bĂ„de acceleration och brĂ€nsleförbrukning, trots de mindre motorerna.

Den Àr varken den snabbaste eller lyxigaste sedanen pÄ marknaden, men ett bra mellanting. Dess atletiska köregenskaper bidrar till den goda balansen mellan sport och komfort.

Om man vÀrderar köregenskaper högt kan man med fördel titta pÄ en begagnad A4 som har tillvalet Audi Drive Select som gör det möjligt att justera förhÄllandet mellan sport och komfort. Om du har ett större behov för rymligt bagageutrymme ska du hÄlla ögonen öppna för en begagnad A4 Avant.

Begagnad Audi Q5

Audi Q5 Ă€r en vĂ€l genomtĂ€nkt och stilfull ”crossover” som lĂ€mpar sig för de som inte har behov av en stor stadsjeep. Den lĂ„nar sitt utseende frĂ„n storebrodern Q7 och köregenskaper frĂ„n lillebrodern A4 vilket gör den till ett utmĂ€rkt val som en ekonomisk och praktisk familjebil.

Den lÄnar mÄnga mekaniska delar frÄn A4an, bland annat Àr det samma 3,2-liters V6-motor, Quattro fyrhjulsdrift och interiör.

2009 Ärs modell finns endast i en version, dÀr man kan vÀlja mellan tre olika utrustningspaket: Premium, Premium Plus och Prestige.

Den Àr mycket rymlig, bÄde i kupén och bagageutrymmet. DÄ det Àr den bredaste och samtidigt har det lÀngsta axelavstÄnd i klassen har man gott om utrymme bÄde för benen och i sidled.

Om man har en vĂ€xande familj skulle en begagnad Q5 kunna vara ett bra köp. Även med flera vuxna sittande i bilen Ă€r det plats för 2-3 barnvagnar. BaksĂ€tena kan fĂ€llas ned och dĂ€rmed skapa extra bagageutrymme.

En begagnad Q5 sjunker inte speciellt mycket i vÀrde, bland annat tack vare Audis goda rykte och den tyska, höga kvaliteten.