-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera även

Audi – Prisjämförelse för begagnad Audi

Audi

Audi är ett tyskt bilmärke med hög prestigefaktor. Audi fokuserar i hög grad på lyx, design och sportiga köregenskaper. Man får mycket bil för pengarna när man köper en begagnad Audi eftersom bilen typiskt sett har hög avskrivning de första åren. Många av de begagnade Audis som är till salu (särskilt Audi A3, A4 och A6) har tidigare körts som leasingbilar och har därför i regel genomgått service regelbundet och är väl underhållna. Därutöver är Audi kända för sina Quattro-modeller som har fyrhjulsdrift (4WD). Audi har också lanserat biltypen ”sportback” som betecknar sportiga och ofta coupé-liknande modeller: Audi A3 Sportback, Audi A5 Sportback och Audi A7 Sportback.

Läs mer om Audi

Alla Audi modeller

Lite mer om Audi

Begagnad Audi A3

A3 är ett alternativ till de mer traditionella halvkombierna: det är det enda lyxmärket representerat i kategorin. Det är ett billigare alternativ än en sedan, och dieselmotorn gör den till ett bränslesnålt alternativ till en hybridbil.

Liksom resten av Audi-familjen har den en bra balans mellan atletiska köregenskaper och komfort. Det märks även på en lite äldre begagnad A3.

Styrningen dämpar oönskade vibrationer medan den samtidigt lever upp till den lite mer entusiastiske körarens förväntningar på körupplevelsen. Dess största nackdel är att baksätet är litet. Avsaknaden av benutrymme gör att vuxna kan uppleva det som trångt. På sportback-modellen är detta problem inte lika stort då den är lite längre.

Begagnad Audi A4

Det tyska bilmärkets storsäljare. I sedan-segmentet konkurrerar den med bland andra BMW’s 3-serie och Mercedes’ C-klass. Den placerar sig i mitten av gruppen med dess bränslesnåla motor, Audi Quattros fyrhjulsdrift och möjlighet för versioner med högre prestanda, såsom S4.

Även om konkurrenterna ofta erbjuder en sex-cylindersverion, vinner A4an mot de flesta konkurrenterna i både acceleration och bränsleförbrukning, trots de mindre motorerna.

Den är varken den snabbaste eller lyxigaste sedanen på marknaden, men ett bra mellanting. Dess atletiska köregenskaper bidrar till den goda balansen mellan sport och komfort.

Om man värderar köregenskaper högt kan man med fördel titta på en begagnad A4 som har tillvalet Audi Drive Select som gör det möjligt att justera förhållandet mellan sport och komfort. Om du har ett större behov för rymligt bagageutrymme ska du hålla ögonen öppna för en begagnad A4 Avant.

Begagnad Audi Q5

Audi Q5 är en väl genomtänkt och stilfull ”crossover” som lämpar sig för de som inte har behov av en stor stadsjeep. Den lånar sitt utseende från storebrodern Q7 och köregenskaper från lillebrodern A4 vilket gör den till ett utmärkt val som en ekonomisk och praktisk familjebil.

Den lånar många mekaniska delar från A4an, bland annat är det samma 3,2-liters V6-motor, Quattro fyrhjulsdrift och interiör.

2009 års modell finns endast i en version, där man kan välja mellan tre olika utrustningspaket: Premium, Premium Plus och Prestige.

Den är mycket rymlig, både i kupén och bagageutrymmet. Då det är den bredaste och samtidigt har det längsta axelavstånd i klassen har man gott om utrymme både för benen och i sidled.

Om man har en växande familj skulle en begagnad Q5 kunna vara ett bra köp. Även med flera vuxna sittande i bilen är det plats för 2-3 barnvagnar. Baksätena kan fällas ned och därmed skapa extra bagageutrymme.

En begagnad Q5 sjunker inte speciellt mycket i värde, bland annat tack vare Audis goda rykte och den tyska, höga kvaliteten.