-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera Àven

Peugeot – PrisjĂ€mförelse för begagnad Peugeot

Om Peugeot

Peugeot Àr ett franskt bilmÀrke som i huvudsak gör familjebilar i mellanprisklassen. Peugeot Àr generellt kÀnd för att vara en bil med sportiga köregenskaper som Àr relativt billig i drift. Under mÄnga Ärs tid har Peugeot varit ett av Sveriges bÀst sÀljande bilmÀrke. Det innebÀr att utbudet pÄ begagnatmarknaden Àr stort. En begagnad Peugeot ger dig mycket bil för pengarna. Typiskt sett Àr det en viss prisskillnad mellan bensin- och dieselvarianterna.

Peugeot har ocksÄ haft framgÄng med den billiga polon Peugeot 107, som delar plattform med Citroën C1 och Toyota Aygo. Peugeots snabba GTi-modeller, bl.a. 206 GTi, 207 GTi och 306 GTi har generellt sÄlt bra. Som begagnad kan en Peugeot GTi vara en dyr bekantskap dÄ dem mÄnga gÄnger har blivit hÄrt körda.

LĂ€s mer om Peugeot

Alla Peugeot modeller

Lite mer om Peugeot

Begagnad Peugeot 206

Peugeots bil i polo-klassen har blivit en stor hit. Det Àr en av de mest sÄlda bilarna i Sverige, vilket betyder att det finns ett stort utbud av begagnade 206or till salu. Den Àr som gjord för stadskörning och klarar en motorvÀg utmÀrkt. Utrustning och goda köregenskaper har varit de starka sidorna Ànda frÄn början.

En begagnad 206 Àr ofta ett bra köp dÄ den Àr billig i drift, har en bra sÀkerhetsnivÄ och fortfarande inte kÀnns omodern designmÀssigt. Bilen har fÄtt ett förlÀngt liv med ansiktslyftet hos 206+, som har en djupare front. Bagageutrymmet Àr pÄ 237 liter, vilket Àr genomsnittligt för klassen. Det finns ett bra urval motorstorlekar som börjar pÄ 1,1 liter med 60 hk. Den Àr inte sÄ vÀl Àgnad för lÄngturer, men den klarar stadskörning galant. Det Àr en av de starkaste polos, som samtidigt gör det möjligt att fÄ försÀkringen till ett bra pris.

1,6-litersmodellen av en begagnad 206a ger dig mest vÀrde för pengarna. Köregenskaperna Àr pÄ topp, Àven om den kan bli en aning högljudd nÀr man kommer högt upp i vÀxlarna.

Begagnad Peugeot 207

Efterföljaren till Peugeot 206 Àr snÀppet bÀttre rent kvalitetsmÀssigt och avseende köregenskaper. Det Àr vÀsentligt mer plats i kupén och den kan prismÀssigt konkurrera med konkurrenterna Renault Clio och Seat Ibiza.

Det finns ett stort urval motorstorlekar med tre olika 1,4-liters och tvÄ olika 1,6-liters. Diesel-versionerna Àr billiga i drift och har starka hÀstkrafter samtidigt som de Àr mindre högljudda Àn bensinmodellerna. De har ett bra avskrivningsvÀrde, dÀrav deras popularitet.

Rent sĂ€kerhetsmĂ€ssigt Ă€r en begagnad 207 det bĂ€sta köpet i klassen. Den fick 5 stjĂ€rnor av NCAP, vilket Ă€r ett bĂ€ttre betyg Ă€n mĂ„nga av konkurrenterna. Även om kupĂ©n Ă€r rymlig sĂ„ finns det inte obegrĂ€nsat med utrymme för benen och passar bĂ€st för barn. Den har ett bra skydd mot rost och har 12 Ă„rs rostgaranti om man ser till att besiktiga den vart annat Ă„r. Peugeot Pava Ă€r att rekommendera om man vill ha ytterligare skydd.

Begagnad Peugeot 407

Peugeots kombi Àr kanske inte den mest rymliga i klassen, men mÄngsidig. Den Àr rymlig, bÄde fram och bak, och om man fÀller ned baksÀtena Àr det svÄrt att fÄ ut mer plats ur en kombi.

Dieselversionerna av en begagnad Peugeot 407 Àr att föredra. Inte endast pÄ grund av deras överlÀgsna brÀnsleförbrukning, utan ocksÄ pÄ grund av den fina körupplevelsen.

Den finns i tre olika motorstorlekar: 1,8, 2,0 och 2,2. Den minsta Àr ett utmÀrkt fordon, men Àr inte speciellt tystgÄende vid höga hastigheter eller nÀr man kommer lÄngt upp i vÀxeln. De tvÄ andra har goda köregenskaper, men bensin-versionerna Àr inte speciellt brÀnslesnÄla. Dieselvarianterna Àr det bÀsta valet, Àven 1,6 HDi kÀnns kraftfull och har en lÄg brÀnsleförbrukning. Det Àr dock 2,0 HDi'n som skiljer sig frÄn de andra genom att ha den bÀsta balansen mellan köregenskaper, komfort och körglÀdje.