-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera Àven

Volvo – PrisjĂ€mförelse för begagnad Volvo

    Kort fakta

  • Volvo finns som: coupĂ©, sedan, halvkombi, kombi, minibuss, och cabriolet
  • De mest populĂ€ra Volvo-modellerna Ă€r: S40, S60, S80 och V70.
  • Volvos konkurrenter i samma klass Ă€r: Audi, BMW, Alfa Romeo, Mercedes.

Om Volvo

Den svenska biljÀtten Volvo, som har huvudkontor i Göteborg, har lÀnge varit kÀnt för sin fokus pÄ sÀkerhet och komfort. Företaget grundades 1927 med en vision om att skapa en bil som kan klara av de svÄra vÀgförhÄllanden och lÄga temperaturer som rÄder i Sverige. Det Àr fortfarande med denna instÀllning man utvecklar sina bilar idag, vilket mÀrks nÀr man kör en begagnad Volvo, Àven av en lite Àldre modell.

De har lyckats specialisera sig pÄ otroligt hÄllbara och sÀkra bilar, vilket ocksÄ avspeglas i de lastbilar, bussar och anlÀggningsmaskiner som ocksÄ bÀr deras namn. Det Àr dessutom Volvo som har utvecklat det vanliga 3-punkts-bÀltet som i princip alla bilar Àr utrustade med, nya som begagnade.

Det Ă€r ett bilmĂ€rke som Ă€r kĂ€nt for sina oerhört sĂ€kra och familjevĂ€nliga bilar. De ligger alltid i toppen i biltester vad gĂ€ller sĂ€kerhet och komfort. Speciellt sĂ€kerhet har nĂ€stan varit synonymt med det svenska bilmĂ€rket genom Ă„rtiondena. Även begagnade Volvo-bilar hĂ„ller en otroligt hög sĂ€kerhetsnivĂ„ vilket gör den till ett utmĂ€rkt val som familjebil.

LĂ€s mer om Volvo.

Alla Volvo modeller

Lite mer om Volvo

Svensk sÀkerhet

Även om sĂ€kerhet lĂ€nge har varit ett nyckelord Ă€r saker som köregenskaper och design nĂ„got som blivit en stolthet hos de nya modellerna. De svenska bilarna kan definitivt vara ett alternativ om man vill ha en bil som bĂ„de Ă€r sĂ€ker, har hög komfort och har en modern kĂ€nsla.

Volvo har, liksom mÄnga andra bilmÀrken, hoppat pÄ den gröna vÄgen och planerar att slÀppa den nyaste modellen av V60, som Àr en sÄ kallad hybridbil, som kombinerar diesel och el till en hÀrlig körupplevelse.

Modeller

Volvo Àr frÀmst kÀnt för sin V-serie som i de senare modellerna kombinerar en stark motor med snÄl brÀnsleförbrukning och hög sÀkerhet, men detta sÀger inte att en begagnad Àldre modell Àr ett dÄligt val.

V80-modellen Àr ett bra val om man letar efter en begagnad Volvo som har de goda köregenskaperna och samtidigt Àr familjevÀnlig. Med sina 300 hÀstkrafter och fyrhjulsdrift bjuder den pÄ stor körglÀdje, framför allt pÄ motorvÀgen dÀr man verkligen mÀrker av hur tyst det Àr i kupén. Kupén Àr rymlig och har bekvÀma sÀten vilket gör den till ett utmÀrkt val som familjebil.

Volvo Àr ocksÄ kÀnda för deras Àldre modeller som till exempel 70-talsikonen Amazon som fortfarande har en lojal skara fans i Sverige och resten av vÀrlden. PÄ den negativa sidan har deras bilar en tendens att fÄ problem med luftkonditioneringen, framför allt hos Àldre begagnade Volvo-bilar. Det kan dessvÀrre vara mÄnga olika anledningar till att problemen uppstÄr. Utöver det kan det Àven uppstÄ ett missljud i motorn, vilket kan betyda att motorn Àr defekt eller av nÄgon anledning behöver bli inlÀmnad pÄ service pÄ en verkstad.