-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera Àven

Opel – PrisjĂ€mförelse för begagnad Opel

Lite om Opel

Med huvudkontor i RĂŒsselheim, Tyskland, hĂ„ller Opel uppe den stolta tyska traditionen för bilmĂ€rken. Grundat 1862 av Adam Opel, och med bilproduktion som startade 1899 Ă€r detta ett av de Ă€ldsta, fortfarande producerande bilmĂ€rkena. Deras slogan Ă€r ”Wir Leben Autos”, löst översatt till ”Vi lever för bilar”. Den tyska fabrikanten Ă€r ocksĂ„ kĂ€nd för deras folkliga kultur och att tillverka bilar som Ă€r mycket rymliga och praktiska.

Saker man ska vara extra uppmÀrksam pÄ innan man köper en begagnad Opel Àr bilens fjÀdring och underrede dÄ det finns en tendens pÄ skador och fel pÄ dessa omrÄden. Man ska Àven vara uppmÀrksam pÄ att bromsarna och saker som kontrollampor ocksÄ ofta kan vara problematiska.

LĂ€s mer om Opel

Alla Opel modeller

Lite mer om Opel

Flera namn

Opel Àr sÀrskilt kÀnda för deras modeller Astra, Corsa och Vectra. Det ska ocksÄ nÀmnas att de delar tillverkning med systerföretaget Vauxhall, vilket gör att du ofta kommer se deras modeller utomlands, till exempel i England, med denna logo pÄ fronten. BÄda Àgs av amerikanska General Motors som har valt att behÄlla mÀrkena men renodla modellerna. Skillnaden mellan Opel och Vauxhall Àr dÀrför inte mer Àn bara namnet i de flesta fallet.

Kvalitet

PĂ„ de nyare bilarna har Opel gjort en stor insats för att höja kvaliteten. De har lagt vĂ€sentligt mer vikt vid design och körglĂ€djen. Även interiören har förĂ€ndrats till det bĂ€ttre, den kĂ€nns betydligt mer intuitiv Ă€n tidigare. Komforten hos modellerna har ocksĂ„ blivit en stolthet, med en tystare kupĂ© och mer utrymme för benen vilket ger en större körglĂ€dje. Även sĂ€kerheten har blivit en stolthet, Opels patenterade SafeTec-teknologi belönades med högsta betyg i Euro NCAP's senaste crash-tester.

Det tyska mÀrket Àr ocksÄ ett av de bilmÀrken som vill vara med pÄ den gröna vÄgen. De har investerat stora pengar i utvecklingen av innovativa och brÀnslesnÄla motorer i hopp om att kunna skona miljön. Det hÀr Àr nÄgot vi redan har fÄtt en försmak pÄ med deras Opel Ampera, som inte bara skonar miljön, men ocksÄ berÀknas kosta ungefÀr en femtedel av vad en vanlig bensindriven bil kostar i drift.