-
-
-
 
-
 

Utrustning

Ägande och övrigt

Inkludera även

Renault – Prisjämförelse för begagnad Renault

    Kort fakta

  • Renault finns som coupé, sedan, kombi, halvkombi, minibuss och cabriolet
  • De populäraste Renault-modellerna är: Clio, Scénic, Mégane
  • Renaults konkurrenter i samma klass är: Citroen, Honda, Mazda, Kia, Nissan

Lite om Renault

Det franska bilmärket Renault grundades 1899 och tillverkar bilar och skåpbilar.

Utöver det samarbetar de med Nissan med att utveckla en ny generation elbilar som ska synas på gatorna inom de nästa 3-4 åren.

Renault är ett välkänt namn inom motorsport, där de bland annat har haft stor framgång tillsammans med den nu avlidna Ayrton Senna i Williams-Renault-teamet.

Deras Clio- och Méganemodeller är båda bland de mest populära inom deras respektive klasser.

Läs mer om Renault

Alla Renault modeller

Lite mer om Renault

Renault elbil

Inom elbilar ligger Renault i framkant av utvecklingen. Tillsammans med elbilsföretaget Better Place introducerades de Fluence Z.E. på de svenska landsvägarna i slutet av 2012. Det blir den första versionen av en ny generation elbilar. Fluence är en sedan som ska få slut på bilden av att elbilar är små city-bilar som inte lämpar sig för familjer.

Renault-modeller

Renault är kända för sina modeller Clio, Scénic och Mégane. Om man är uppmärksam på de vanligaste felen kan en begagnad Renault ofta vara en bra affär och en bra familjebil. Särskilt fönsterhissarna hos äldre modeller, och instrumentbrädan hos modeller från ungefär 2001 är kända för att vara problematiska.

Clio

Man kan göra en riktigt bra affär om man köper en begagnad Renault. Särskilt en begagnad Clio kan vara ett bra köp. De nya modellerna kommer långt på varje liter. Motorstorlekarna hos en Clio kan vara mellan 1,2 till 2,0 vilket ger dig en stor möjlighet att hitta den perfekta lösningen för dina behov. Utöver det är Clio den enda bil som någonsin vunnit Årets Bil två gånger.

Det ska tilläggas att en del begagnade Clios, speciellt de äldre utgåvorna, ofta har fel vid besiktningen, så det kan löna sig att undersöka bilen extra noga innan man köper den.

Scenic

Deras Scénic-modell är deras bästa svar på en familjebil. Dess höjd och bredd gör den otroligt rymlig och ger plats för både barnvagn och bilbarnstol. Om det finns behov för ännu mer plats är en Grand Scenic det rätta valet. Rent bränsleekonomiskt kan det bäst löna sig att köpa en begagnad Scénic 1,6 dCi-modell med sin ”start-stopp”-funktion och begränsade utsläpp. Dieselversionerna kommer långt på varje liter och är därför det mest ekonomiska valet.

Megane

Renaults bil i golf-klassen, Mégane, finns i ett stort urval av motorstorlekar från 1,5 dCi till 2,0 turbo. De håller priset ganska bra, och är som begagnad bil ett avskrivningsmässigt försvarbart köp, men långt från de begagnade bilarna med bäst försäljningsvärde.

Körupplevelsen i en Mégane är optimal när man kör på motorväg på grund av det låga förarsätet, behagliga fjädringen och en tyst kupé.

Renault är kända för deras höga säkerhet, och Mégans fem stjärnor i EURO NCAP crash test gör den till en del av den traditionen. Dessutom fick den fyra stjärnor för barnsäkerheten, vilket ytterligare visar på att den är en familjevänlig halvkombi.