Årsmodell
kr.
Km
Drivmedel
Växellåda

233 begagnade Mercedes B-Class blev prisjämförda

233 begagnade Mercedes B-Class blev prisjämförda

Från riddermarkbil.se, Blocket och 118 fler

Utvalda erbjudanden

autouncle-certified

Priskontrollerat av AutoUncle

Superpris

Bra pris

Marknadspris

Lite dyr

Dyr

Utvalda erbjudanden

Utvalda erbjudanden

Utvalda erbjudanden

autouncle-certified

Priskontrollerat av AutoUncle

Superpris

Bra pris

Marknadspris

Lite dyr

Dyr

Mercedes B-Klass

Fördelar

  • Rymlig kabin
  • Säkerhetsfunktioner som sticker ut från publiken
  • Bra bränsleekonomi
  • Generösa specifikationer

Nackdelar

  • Växeln kan vara lite klumpig vid låg hastighet
  • Inte en modell som skiljer sig från Mercedes-Benz andra modeller
  • Priset

Beskrivning

Medan Mercedes vanligtvis är känd för sin snygga design, har den nya B-klassen aldrig varit känd för att vara en av Mercedess mest imponerande mönster. Trots ett litet antal förändringar försöker den nya modellen ändra sitt rykte. Med vissa ändringar i stötfångaren och några fina justeringar för luftintag ser den nya modellen väsentligt annorlunda ut än de tidigare modellerna samtidigt som B-Klassens charm fortfarande behålls.

Trots det faktum att det endast har varit små förändringar jämfört med de största konkurrenterna, som BMW i3, är det ingen tvekan om att den nya B-Class modellen är en trevlig bil som kräver uppmärksamhet. Eftersom det finns många kunder som letar efter bakluckans storlek, är Mercedes, BMW, Ford och Nissan alla konkurrenter inom detta område. Så det är mer än bara det utseende som gör att människor väljer att köpa en bil av denna storlek.

I Mercedes B Class, står turbomotorerna ut i lite i förhållande till andra liknande bilar. När det gäller bensin finns en 90kW / 200Nm, 1,6 liter för B180. På toppen av raden finns en imponerande 155kW / 350 Nm, 2,0 liter till B250. Dieselmotorn är lika imponerande med en 130kW / 350n, 2,1 liter till B220. Med tanke på bilens mindre storlek fungerar det utomordentligt bra.

En av de största fördelarna, noterade av andra bilrecensenter, är de utländska versionerna i form av naturgas och en elektrisk version. Dessa ger bra alternativ till dem som letar efter gröna alternativ, och de som söker en lyxbil som har både kraft och bränsleekonomi - två saker som ofta inte går hand i hand.

Sammanfattning

Det finns stor konkurrens på Hatchback-marknaden. Den största konkurrenten med nästan samma pris som Mercedes B-klassen är BMW i3, som av flera bilrecensörer har blivit hyllad till skyarna för sin imponerande design.

Andra mindre bilar som Chevrolet Volt och Ford C-MAX Energy är båda plug-in hybridbilar och de vänder sig till de mer ekonomiskt medvetna förarna på grund av bilens lägre kostnad och bränsleeffektivitet. Dessutom finns Nissan Leaf, vilket är mycket överkomligt. Inredningen är dock knappt så bra och ljudnivån är hög.

Kort sagt, Mercedes B-Class är en lyxbil som många föredrar, även om den har kämpat för att hålla fast vid den imponerande försäljningen av BMW i3. Om du ignorerar designen, är det en bil som erbjuder utmärkt förvaltning och som fungerar bra på vägen.

Alla modeller för Mercedes